WYDARZENIAAdministrator
Piwo Primator w Pepiku

Pepik PUB w pierwszej 10-tce miejsc z najlepszym piwem we Wrocławiu!

Jest nam niezmiernie miło poinformować naszych Klientów o tym, że PEPIK PUB znalazł się w 10-tce najlepszych miejsce we Wrocławiu, gdzie można napić się najsmaczniejszego piwa. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że nasi Klienci docenili piwo, które można u nas kupić i to, że nasz lokal posiada duży wybór czeskiego piwa. Dla przypomnienia warto dodać, że w…

Echo 24

Pepik Pub w telewizji / Poranek Echo24 / 07.02.2017 r.

W dniu 07.02.2017 r. Telewizja Echo24 przeprowadziła wywiad z Arkadiuszem Pańką – właścicielem wrocławskiego lokalu Pepik Pub, który opowiada o Czechach, znakomitej kuchni naszych sąsiadów oraz wspaniałym smaku czeskiego piwa. Dowiecie się również co oznacza i skąd wzięła się nazwa Pepik 🙂

logo Wrocławskie Podróże Kulinarne

Pepik Pub we Wrocławskich Podróżach Kulinarnych

Pepik Pub, czyli prawdziwe czeskie klimaty Od dawna dziwiłem się, że w naszym mieście nie ma restauracji czeskich, bo za taką raczej nie można uznać pubu Czeski Film. Bliskość do kraju naszych południowych sąsiadów powoduje, że ta kuchnia jest u nas dość popularna i nie ogranicza się jedynie do miłości do smażonego sera, który jest także…

Jedyna w swoim rodzaju Kofola – już dostępna u Pepika!

Kofola – bezalkoholowy napój gazowany produkowany w Czechach i na Słowacji. Powstał w roku 1960 w Czechosłowacji, gdzie zdobył największą popularność. Kofola nadal jest głównym konkurentem coca-coli oraz pepsi w Czechach i na Słowacji. Firma Kofola wprowadziła na polski rynek swoje napoje: Jupí, Jupík, Snipp (owocowe i cola). Sama kofola dostępna jest jednak tylko w…

Tradycyjny czeski ser Hermelin już w sprzedaży!

Hermelín to czeski odpowiednik oryginalnego francuskiego sera camembert. Podobnie jak oryginał jest serem białym i powstaje z mleka krowiego. Zaliczany jest do serów miękkich, podpuszczkowych. Pokryty jest charakterystyczną białą pleśnią najczęściej szczepu Penicillium candidum. W Czechach ser camembert zyskał popularność na początku XX wieku, ale ze względu na zastrzeżenie nazwy „camembert” dla serów produkowanych we…